Ingrediënten met zorg geselecteerd
Al het brood van Bakkerij de Basis is traditioneel gebakken. Meel, zout, water en desem, dat is het. Niets meer en niets minder. Geen kunstmatige toevoegingen, geen suiker, geen gebrand mout of snelle gisten. Bakkerij de Basis bakt uitsluitend met pure ingrediënten die met zorg voor de aarde geteeld zijn. Daarvoor werken we samen met telers die net als wij vertrouwen op de kracht van de natuur. Het graan wordt tot meel gemalen door kleinschalige molens die de partijen gescheiden verwerkt. Zo weten we precies op welke akker ons graan heeft gestaan. We werken samen met akkerbouwers uit Nederland en importeren ook ons eigen meel uit Frankrijk. We werken veel met oorspronkelijke meelsoorten zoals spelt, kamut, rogge, emmer en eenkoorn. Maar ook de tarwesoorten selecteren we nauwkeurig. Zo werken we graag met Ommelander uit Groningen en Graziaro uit de champagnestreek. Zeezout uit de Guèrande of de Camargue; natriumarm en mineraalrijk, water uit de kennemerduinen en onze eigen levende desemculturen vormen de basis van ons brood.
Waar te koop
Elke zaterdag: Weekmarkt Bergen:
08:30 am - 17:00 pm
Elke zaterdag: In kraam van 'Broodnuchter' Nieuwmarkt Amsterdam:
10:00 am - 16:00 pm
Bestellen
Voor donderdagmiddag 13.00 besteld via het bestelformulier is zaterdag thuisbezorgd. Kijk op onze bestelpagina.
Wij bezorgen in Beverwijk, Castricum, Heemskerk, Limmen, Velsen-Noord, Uitgeest, en Wijk aan Zee
Blijf op de hoogte
Volg ons via Facebook